Zašto smo osnovani?

Nekoliko je razloga, ali tri su osnovna:

  • Prvi i osnovni razlog osnivanja je izgradnja novog kompleksa bazena Kantrida, čime su se stekli bolji uvjeti da se čim više mladih našeg grada i okolice uključi u rad sportova u vodi kao što su vaterpolo, sinkronizirano plivanje i plivanje.
  • Drugi razlog je da plivački klub Primorje CO, klub duge i bogate sportske povijesti nije u mogućnosti prihvatiti sve zainteresirane, kako u obuci neplivača tako i školi plivanja. Uvijek ima onih koji iz razno raznih razloga ostanu izvan programa tečaja ili obuke, a mi im želimo omogućiti da se učlane u plivački sport.
  • Treći je razlog taj što je određeni broj kvalitetnih plivačkih sportskih djelatnika voljan raditi na razvoju plivačkog sporta grada i županije, a nastajanjem novog kluba to im je bilo i omogućeno.

Mihovil Dorčić – predsjednik, Veljko Felker dopredsjednik, te članovi Izvršnog odbora: Gordana Pavičić–Petrović, Jasna Lulić-Drenjak, Agneza Matković, Ljiljana Dokmanović, Franjo Rupčić, Dr. Slobodan Škalamera i Prof. Dr. Ivan Matković su garancija da će klub opstati i razvijati se uz pomoć prijatelja i roditelja članova kluba, te donatora.

Uprava kluba dužna je osigurati uvjete rada za trening stotinjak njenih članova koji rade pod vodstvom tehničkog referenta kluba Roberta Dorčića te mentora,trenera i instruktora prof.dr. Ivana Matkovića. Treneri i instruktori su Eni Bratović, Gregor Habjanič, Dina Tomašić, Ira Todeskini i Matej Antulov – Fantulin.

 

Naprijed Rijeka